Zie De Meest Waardevolle Bezienswaardigheden

De Nederlandse kolonie van Bonaire, gelegen aan de noordelijke kust van Vanuatu in de Indische Oceaan, staat bekend als de Pink Pearl. Het werd in 1642 opgericht door Prins Charles van Schiedam, die de Duitse nationaliteit. Het werd toen genoemd Alofi, wat zich vertaalt naar Pink Pearl. Vandaag de dag wordt beschouwd als de oudste onafhankelijke eiland in de wereld te zijn.

Wat Bonaire gemeen heeft met de meeste andere koraaleilanden is dat er veel natuurlijke omgeving met veel mooie stranden en backwaters. Het strand van Cape Bentinck (gebruikt voor het duiken), de nabijgelegen watervallen en forten (Gaultay en Gwalemba), is een van de wonderen van de wereld. Hieronder volgt een kort overzicht van de beste toeristische plaatsen om te bezoeken terwijl u in Bonaire.

Verschillende delen van Bonaire zijn in het bijzonder gezegend met prachtige watervallen. Een van de grootste attracties is de drie watervallen in de Bonaire archipel. De Licea waterval is toegankelijk vanaf Gwalemba en bestaat uit twee watervallen, een overloop naar de andere.

De Tyrel River Falls is een andere bezienswaardige, waar de kronkelende en dramatische kliffen zijn behoorlijk spectaculair. De andere twee watervallen bevinden zich allemaal in Lapita – Joamites Colony. Deze dalingen zijn mooi en kan heel interessant zijn.

Bonaire is een prachtige plek om te bezoeken in een kano. De natuurgebieden op het eiland Bonaire bieden tal van mogelijkheden voor peddelen. Er zijn verschillende soorten water-craft beschikbaar, variërend van pontons naar motorboten. Zelfs als u ervoor kiest om een ​​motorboot te huren, kunt u nog een bezoek aan de watervallen om een ​​glimp van het heldere water te hebben.

Terwijl in Bonaire, kunt u ook een bezoek aan de prachtige witte zandstrand dat doorloopt in noordelijke richting naar de golfbreker in Laguna. Het is ook de thuisbasis van de beroemde beachwear shop ‘Wreck’ eigendom van een inwoner, die het van zijn voorvaderen gekocht om het te redden van wordt opgebroken.

Er zijn verschillende belangrijkste steden in Bonaire, die allemaal zijn zeer geschikt voor een bezoek met de familie. Op het westelijke deel van het eiland is er Sea Pines, een klein dorpje dat ligt in het struikgewas en is perfect gepositioneerd voor een wandeling langs het prachtige landschap. U vindt er tal van zand, pijnbomen en een uitstekende keuken en een van de mooiste wijnboerderijen in de wereld te vinden.

Er zijn veel meer steden rond het eiland en de meeste van hen zijn niet al te ver van de kleinere nederzettingen en hotels, maar ze kunnen allemaal worden bereikt met de bus of de lucht. Echter, als je wilt om de sensatie van de mogelijkheid om te zitten in het comfort van je eigen bed in een mooi hotel te ervaren, zijn er vele opties voor u om uit te kiezen.

De grote steden in Bonaire zijn Port Douglas, Antigua, Tortola en Papa West (de oorspronkelijke naam van het eiland). Terwijl in deze plaatsen kunt u een breed scala aan moderne gemakken te vinden, is in de meer landelijke gebieden die je echt kunt krijgen weg van alles en weer terug naar de natuur. Deze plaatsen zijn de beste plaatsen om de prachtige natuurlijke omgeving en de kalme wateren van de oceaan.

De oceaan is een van de belangrijkste attracties in Bonaire en het is hier dat je de zonsondergang over de oceaan kunt bekijken en voel de zeewind tegen je gezicht als je de golven surfen. Om deze redenen is dit ook waar veel mensen die kiezen voor een verblijf in een hotel gekozen hebben om hun tijd door te brengen. Er zijn prachtige stranden, waar u kunt ontspannen op het dek, koesteren in de stralen van de ondergaande zon en te genieten van het prachtige uitzicht voordat u zich terugtrekt in uw hotelkamers.

Terwijl u in Bonaireyou kunt ook zien veel verschillende soorten dieren die vrij rondlopen in de nabijheid van de toeristen. U kunt zien dat de gevleugelde Bonaire Monkeys, die nu beschouwd worden bedreigd, evenals de orang-oetans, gorilla’s en chimpansees.

Als u in duiken zult u zeker genieten van uw tijd in Bonaire. Met het getij het maken van het rif een perfecte gelegenheid om te genieten van de spannende onderwater schoonheid u rond zwemmen in de helderblauwe zee zonder de zorg van wordt uitgetrokken om de zee door de sterke stroming. U kunt zelfs een glimp opvangen van een dolfijn of een zegel of een grote witte haai.